23 Σεπτεμβρίου 2015

Η '''Βέργα''' Της Μαγείας...

Αλλά με τις ξόβεργες μπορεί να πιάνεις πουλιά, δεν πιάνεις ποτέ το κελαηδητό τους. Χρειάζεται η άλλη βέργα, της μαγείας, και ποιος μπορεί να την κατασκευάσει αν δεν του ’χει από μιας αρχής δοθεί;
💕💕   Οδυσσέας Ελύτης 💕💕
╔═════════✽
Δώσε...Τα Φτερά.....

Ο αετός δίνει μιά στα αετόπουλα και τα γκρεμίζει από την ασφάλεια της φωλιάς τους και τα αναγκάζει να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα τους και τα φτερά τους για να μάθουν να πετάξουν στα ουράνια, εκεί ψηλά όπου ανήκουν και τους ταιριάζει.

Μέσα τους τα παιδιά μας  έχουν όλα τα όπλα που θα χρειαστούν  για να πετάξουν. Απλώς δεν τα έχουν  βρει  και δεν τα έχουν δουλέψει.  Εμείς οφείλουμε να μην τα αφήσουμε  να σκουριάζουν από την αχρησία στα αμπάρια της ψυχής τους.

 Ας βγούμε από τα δικά μας θέλω ....ας δώσουμε τη μαγεία και το όνειρο στα παιδιά....  κι αυτά θα λάμψουν στην ζωή και θα  χαράξουν το δικό τους δρόμο...όχι αυτόν που εμείς θέλουμε να κινηθούν .
 Θα ζήσουν τη δική τους ζωή ...όχι τη δική μας ...και γι αυτό θα τη σχεδιάσουν μόνα τους...

Κανείς δε μπορεί να διδάξει σε κανέναν....
To να βοηθήσεις όμως να βγάλει κάποιος τον καλύτερο εαυτό του  δεν είναι κάτι που το ζητάς ή το επιβάλλεις...αλλά το εμπνέεις.
Πολλές φορές και με τη δική σου στάση ζωής....

Φίλοι μου αγαπημένοι ...επειδή όλοι έχουμε παιδιά ...και όλοι σχεδόν πέφτουμε στα ίδια λάθη ( από αγάπη...δε λέω )..γι αυτό και μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας....
( Κείμενο Σοφία Θεοδοσιάδη )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου