23 Σεπτεμβρίου 2015

↬ Oι άνθρωποι με τις αθώες ψυχές..↫




Οι άνθρωποι με τις αθώες ψυχές - της Σοφίας Θεοδοσιάδη 

Χρόνια και χρόνια..μες  στη λάσπη εσύ κυλιέσαι..και σε μια μέρα ξαφνικά  ,ζητάς να παίξεις ''ρόλο'' αγγέλου..μα σε γελάσανε ..είσαι χαμένος από χέρι..
Υπομονή ίσως να κάνεις δε σου μάθανε..και με αργά τα βήματα ,τον εαυτό σου για να χτίζεις δεν γροικούσες..Όλοι δεν κάνουν για όλα μέσα σε τούτη τη ζωή..Ελεύθερη ψυχή σαν θέλεις να λογίζεσαι..έχε μεγάλες δόσεις εσωτερικής γαλήνης...κουβέντα πιάσε γρήγορα εσύ με της ψυχής τα βάθη..

Αφουγκρά σου την και ρώτα την, αν ευχαριστημένη με την ψεύτικη εικόνα σου τώρα  είναι...Τέτοιοι..γαλήνιοι άνθρωποι..τον κόσμο αυτόν τον προχωράνε..και πιο μπροστά  τον πάνε..Οι άλλοι ..οι είρωνες..οι ''καταδικασμένοι''από μόνοι τους..οι ''ενταγμένοι''.. σε ψευτόμαγκες της γειτονιάς.. μαλώνουν με τον εαυτό τους..είναι το μόνο που έμαθαν, να κάνουνε καλά..
Αχάϊδευτοι είναι μάτια μου..αγάπη δεν πήραν από πουθενά..γιατί ''παράλυτη '' ήταν η ψυχή τους..Κι  αγάπη αυτοί  να δώσουν δεν μπορούν..Σαράκι μέσα τους βαθύ αυτή..η λειψή  ψυχής τους..

Τι τους χρειάζεσαι αυτούς..γρήγορα άδειασέ τους .. έχει καλάθια στη γωνιά και γράφουν  ''κάλαθοι των αχρήστων''..Σκέψου μονάχα..πόσα χρόνια κουβαλάς..σκουπίδια.. που τη ζωή σου βάραιναν..κι έρχεται η ώρα..εδώ μπροστά..η ώρα που την μαθηματική την  πράξη να διαλέξεις..
Σαν ήσουν νέος και ορμητικός..την πρόσθεση σου άρεσε να κάνεις..Αφαίρεση τη λέν' την πράξη τη σοφή..τα χρόνια σαν περάσουν..Τους συνοδοιπόρους σου επέλεξε..Την ικανότητα στην έδωσαν..από την  παιδική σου ακόμα ηλικία ..να αναγνωρίζεις δύσκολα μαθές..τις όμορφες ψυχές..μα και τις βρώμικες εσύ με τη σοφία σου να διακρίνεις..

(↬ Oι άνθρωποι με τις αθώες ψυχές..↫ 
Δοκίμιον Λυρικόν - Σοφίας Θεοδοσιάδη )
 💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
.....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου