23 Αυγούστου 2016

Βράδυ Καλοκαιριού - της Σοφίας Θεοδοσιάδη.


Βράδυ Καλοκαιριού..δροσιά που φέρνει απόψε το αεράκι !!!Εκεί κάπου σε κείνη τη γωνιά του κήπου μου..που οι μυρωδιές από το γιασεμί του φράχτη μου..γίνονται ένα με το δυόσμο και το βασιλικό..κι έρχονται  να ερεθίσουν έναν κόσμο αέναο..που κάθε Καλοκαίρι με επισκέπτεται στης μνήμης και στης λήθης μου το δρόμο..Δεν είναι βράδυ απολογισμών,καθώς κι αυτό το Καλοκαίρι κλείνει τον κύκλο του σιγά -σιγά..Όχι δεν είναι βράδυ απολογισμών..μα μιας βαθύτερης αναζήτησης..αν πρόλαβες όλες τις υπερβάσεις σου να κάνεις..κι αν εκατόρθωσες ..αν μπόρεσες ολοκληρωτικά,από το στόχο σου ποτέ να μην ξεμάκρυνες...αν το ευτύχησες

<< να αγαπήσεις και να αγαπηθείς >>..γιατί αυτό είναι που στη ζυγαριά σου της ζωής..πάντα βαρύτερο θα γέρνει..

Γιατί τι τάχατες είναι πλέον βαρυσήμαντο.. από τη σπουδαία αυτή..τη δημιουργική σου τη διαδρομή..το λόγο ύπαρξής σου...από την ίδια τη διαδρομή εκείνη της αγάπης ?Μέτρησες πάλι απόψε άνθρωπε τα κατορθώματά σου...τα ταξινόμησες ,τα ελογάριασες ,τα βαθμολόγησες και πάντοτε στο μέτρημα ίσως λειψά και να τα βρήκες..καθώς το βλέμμα έστρεψες σε κείνο το σακίδιο , που έκρυβε την αγάπη..Για άλλους ίσως νάταν αρκετή..αν μέσα στα τετριμμένα πλαίσια..και μέσα σε συμβατικούς δρομίσκους την αγάπη αυτή αναζητούσαν..Μα εσύ που πήρες μπόλικη από αυτή.. άλλη ακόμα πιο ιδανική,απ' τη ζωή αναζητούσες..

Υπάρχουν άραγε αγάπες πια ιδανικές...ανιδιοτελείς..με δώρα φορτωμένες ?Αναρωτιέσαι και μόνη σου απαντάς..τόσο που εμεγάλωσες.. πως όχι..δεν υπάρχουνε πολλές ανιδιοτελείς τέτοιου είδους αγάπες..Τις πιο πολλές φορές..''αλισβερίσι'' γίνεται ακόμα και στις δυνατές τις χαραχτηρισμένες τις μεγάλες τις αγάπες..''αλισβερίσι'' ανταγωνιστικό και εγωιστικό και μέσα στις καρδιές..Υπάρχουνε όμως στη ζωή και αγάπες όμορφες και καθαρές σαν κρύσταλλο ακριβό...εκείνες που εδιάλεξες.. όταν γονέας αποφάσισες να γίνεις...Ναι..γι αυτές τις μόνες τις αληθινές ..τις μητρικές..τις πατρικές..και τις αδελφικές αγάπες..και για τη μια που σου'τυχε στο διάβα σου..άξιζε της ζωής σου το σεργιάνι..Τώρα.. δεν ξέρω αν είσαι τυχερός μες στη ζωή..ίσως και μια και δυο από τις άλλες..τις μεγάλες και τις όμορφες..ίσως να εσυνάντησες..τις ιδανικές.. που λένε στα βιβλία οι συγγραφείς και οι ποιητές..και με ''στολίδια'' περισσά τις περιγράφουν..



Είναι σπάνιο ''λουλούδι'' η αγάπη η ανιδιοτελής και η ιδανική...για να την τραγουδάς μεγάλη..έτσι και να λογίζεται από σε.Μα οι άνθρωποι βολεύονται..έτσι ίσως πρέπει και να γίνεται για να επιβιώνουν..για να μπορούνε να πορεύονται στο διάβα της ζωής..Τι κι αν δεν μπόρεσες το λούλουδο το ακριβό..το γιασεμί σου να μυρίσεις..Έχει το βάζο τόσα λούλουδα..έχουν και κείνα μυρωδιά..Φορές - φορές σαπίζει το νερό στο βάζο σου αυτό και η μυρωδιά του.. ποτίζει και τα λούλουδα και την πετάς την ανθοδέσμη..Τίποτα στη ζωή δεν είναι αιώνιο..όλα και πάντα έχουνε αρχή -μέση και τέλος..εκτός από αυτούς.. που επένδυσαν σε φράχτες σταθερούς..φράχτες αγάπης δυνατής και αληθινής συνάμα αγάπης..

Κείμενο - Σοφία Θεοδοσιάδη.
.............................................................................................................



ROMANTIC LOVE SONGS - INSTRUMENTAL MUSIC 

.............................................................................................................


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου