12 Νοεμβρίου 2016

Μυρίζει απόψε άρωμα βροχής.. και άρωμα γυναίκας..- της Σοφίας Θεοδοσιάδη..


Πάντα την ηρεμούσε το περπάτημα..ποτέ της δεν την ένοιαζε..αν είναι βράδυ για να περπατά ή αν είν' πρωί.. Ποτέ σε τούτο τον περίπατο δεν έμοιαζε να είναι μόνη..Πάντα θαρρείς και την ακολουθούσε μια σκιά..μία σκιά που αναζητούσε να 'ναι δίπλα της..και να την συντροφεύει..Μα σήμερα αποβραδίς..έβλεπε τους περαστικούς..να τρέχουν ..για να μαζευτούν..μπόρα εμηνύονταν πως θα ξεσπάσει..

Ήταν και Σαββατόβραδο..όλοι ετρέχαν για μια έξοδο ..μια συντροφιά να βρουν..την μοναξιά.. που το σκοτάδι.. που γύρω του άπλωνε..να τη σκεπάσουν με φωνές..και με το ''ρούχο'' της παρέας..Εκείνη επερπατούσε αμέριμνη..δεν την εφόβιζε η βροχή..που έτοιμη ήταν να ξεσπάσει..


Επιζητούσε ίσως να βραχεί..να δροσιστεί..από σταγόνες που ξεπλένουνε το πρόσωπο..μα μαζί με τούτο εδώ το ''ξέπλυμα'' δροσίζουν την ψυχή...Επερπατούσε ασταμάτητα..χωρίς σαφή προορισμό..ήτανε χαμογελαστή..παρέα με τις σκέψεις της..και συντροφιά τα λόγια του..εκείνα που την έκαναν ξεχωριστή να μοιάζει..Όχι καθόλου δεν την ένοιαζε απόψε εδώ με το ψιλόβροχο..που ένα χέρι δεν την ξάφνιασε ..τον ώμο να της πιάσει..Γύρισε πίσω το κεφάλι της..και το 'νιωσε..το κατάλαβε..πως δεν περπατούσε μοναχή..εκείνος την ακολουθούσε..Γινότανε μια παρουσία δυνατή..λες και της κράταγε από κοντά ..σφιχτά και δυνατά το αδύναμό της χέρι..

Ύστερα βράχηκε πολύ..μα πάλι δεν την ένοιαξε.. που περπατούσε στη βροχή..για ένα πράγμα νοιαζόταν μοναχά..μην τύχει και περάσει από μέσα η βροχή..μην τύχει και μουσκέψει και διαλύσει αυτή τη μάσκα που έκρυβε βαθιά.. τη μάσκα.. που εσκέπαζε βαθιά τα δάκρυα.. που είχανε φωλιάσει στην ψυχή της..έβρεχε απόψε ασταμάτητα..μα εκείνη ακόμα περπατούσε...
Μυρίζει απόψε άρωμα βροχής..και άρωμα γυναίκας...
Κείμενο -Σοφία Θεοδοσιάδη.
.............................................................................................................

Μέσα από θεϊκές μουσικές..και λιτά..όλο άρωμα γυναίκας..με μια μοναχά εικόνα..η νοσταλγία..ο έρωτας...το άγγιγμα ψυχής..απελευθερωμένα συναισθήματα,,απλόχερο δώρο από την λατρεμένη μου Ευανθία Ρεμπούτσικα !!!!!!!!!!!!!!!!!



Evanthia Reboutsika ~ best of the best ~ ¨¨˜"°º★ 

...............................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου