3 Νοεμβρίου 2016

.. ''παγωμένοι'' και άπραγοι ..σε κακέκτυπο θίασο εμπρός- της Σοφίας Θεοδοσιάδη

Χειμωνιάζει αργά-αργά καθημερινά..κυριολεκτικά και μεταφορικά..Σκοτεινιάζει ..και φορτίο βαρύ..να σηκώσεις φτερά δυνατά πια σου λείπουν...Κι όλοι εμείς ''παγωμένοι'' και άπραγοι ..απροετοίμαστοι για την παγωνιά..που τυλίγει κορμιά και ψυχές..οργιζόμαστε..φουρκιζόμαστε ..πληγωνόμαστε..θλίψη κυριεύει το νου..τις καρδιές..Λες και μπήκαν ληστές από παντού..να σαρώσουν τα σπίτια..τις αυλές..τις ψυχές..Ζητούν και ζητούν..να απομυζήσουν ζωές προσπαθώντας.. αδηφάγα.. λες κι είναι θηρία στο δάσος..αλυχτούν ..χαμένοι κι οι ίδιοι ηγέτες..διευθυντήρια χαμένα σε κόλλες χαρτιού..παγωμένες οι μάσκες τους όλες..λες και ζουν σε έναν άλλο πλανήτη..λες και ανάμεσά μας αυτοί δεν κατοικούν..

Παγωμένο το βλέμμα ψυχρό..αντρών ..γυναικών αλλοτριωμένων μορφών..Και η οργή μας μετατρέπεται σε θλίψη..Μία θλίψη μεγάλη ..τρανή..που πηγή της θαρρώ είν' η απραξία..που απλώθηκε γύρω παντού..Σιωπηλά παραμένουν τα στόματα.. ανοιχτά απορημένα τα μάτια..για το έργο ετούτο μπροστά μας..φαρσοκωμωδίας αντίγραφο μοιάζει.. κακέκτυπος θίασος..με αισχρούς ηθοποιούς..Κλέβουν και κλέβουν και κλέβουν..ληστές αδηφάγοι..αχόρταγοι κλέφτες..κλέφτες πορτοφολιών των νοικοκυραίων ανθρώπων..κλέφτες ζωών με ονείρατα..κλέφτες ατιμώρητοι χρόνια που μένουν..Κι η οργή εσχημάτισε όρη ψηλά..θα γκρεμίσει αναβάτες τρελλούς..μα και τους ίδιους τους ''κλέφτες'' σωριασμένους θα έβρει..





Η ασφυξία του ''πνιγμένου''..η θλίψη ριζωμένη βαθιά θα ανταριάσει σιμά..θα ξεσπάσει..ήρεμη μοιάζει η θλίψη και τώρα..μα η ήρεμη δύναμη έχει πάντα τις ρίζες βαθιές..Αναβάτες γυμνοί και μοιραίοι όλοι εσείς..ξεγυμνώνετε ψυχές..ληστές αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ύπαρξης..ερπετά τυλιγμένα να σέρνεστε..σε καρέκλες γυμνές.. εξουσίας καρέκλες που πια δε θυμίζουν..Καταντάτε ληστές .. νηστικοί ..πεινασμένοι..και στα πιάτα απλώνετε γλώσσα φτωχών..για να ''γλείψετε'' αξιοπρέπεια λίγη για σας..αν σας έμεινε αγωνία τα βράδια ακόμα..για τις πράξεις ''ληστείας'' αυτές...

Κείμενο - Σοφία Θεοδοσιάδη.
.............................................................................................................

 Στίχοι: Νότης Περγιάλης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Ερμηνεία : Μαίρη Λίντα



Μίκης Θεοδωράκης - ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΑ - Μαίρη Λίντα.

............................................................................................................. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου