18 Νοεμβρίου 2016

θα συνομωτήσει ο ουρανός.. για τ' όνειρο - της Σοφίας Θεοδοσιάδη.

Κλειδώνω πόρτες και παράθυρα..να ''κλείσω''απέξω προσπαθώ τον άνεμο..που απόψε πάλι βουητά λυσσομανάει στο παραθύρι μου απέξω για να μπει..Είναι Παρασκευής απόγευμα..οι εργαζόμενοι και οι περαστικοί τρέχουνε βιαστικοί..με βήμα γρήγορο στο σπίτι για να φτάσουν προσπαθούν...Πάντα μου αρέσει να παρατηρώ.. την κίνηση..και την οχλαγοή ..μα και τα σιωπηλά..τα σκυθρωπά τα πρόσωπα στου δρόμου τις διαδρομές..γιατί πάντοτε δύο όψεις έχει το νόμισμα καθώς και η ζωή..

Κι εκεί στην ήσυχη τη μικρή μου γειτονιά που πήρε να βραδιάζει..ακούγεται απ' το ραδιόφωνο αυτοκινήτου που ήρθε να σταθεί..στο σπίτι μου από κάτω..μια μελωδία όμορφη..γλυκειά μα και πολύ γνωστή..από τη Συνοικία το όνειρο..μια μελωδία και ήχος ταξιδιάρικος και συναρπαστικός.. μια μελωδία του Μάνου Χατζιδάκι..Ταξίδι κίνησα με το  αγαπημένο μου τραγούδι αυτό..στη συνοικία που τότε έμοιαζε όνειρο..στα νεανικά μου μάτια..Τότε που όλοι οι νέοι σαν κι εμένα πίστευαν τα λόγια..που χρόνια αργότερα διαβάσαμε.. από το λατρεμένο βιβλίο του Κοέλιο..τα λόγια του Αλχημιστή : πως και όλο το σύμπαν συνομωτεί υπέρ μας..για να καταχτήσουμε ό,τι πολύ επιδιώκουμε και θέλουμε και λαχταράμε..Μα καθώς ''ταξίδευα''με το τραγούδι το γλυκό αυτό στη Συνοικία που το όνειρο υπόσχονταν..θυμήθηκα  καλά τη φράση του Κοέλιο..που μου μιλούσε για αέναη προσπάθεια και κυνηγώντας το δικό μας όνειρο..



Και πως να πιάσεις το όνειρο εσκέφτηκα ?Από που να αρχίσεις να το κυνηγάς..και ίσως μια στιγμή και να το πιάσεις?Μα από τον εαυτό σου απάντησα στον εαυτό μου το μικρό..από σένα ξεκίνα να το κυνηγάς..Γίνε απ' την αρχή άνθρωπος..άνθρωπος καλύτερος για σένα..για το γείτονά σου..για το φίλο σου..για το σύντροφό σου..και ζήσε αληθινά..μοναδικά..Αυτό να 'ναι  η αρχή του όνειρου...του όνειρου.. που στα μάτια μοιάζει άπιαστο..μα θα συνομωτήσει ο ουρανός και η Γη..και θα προλάβεις να το αγγίξεις το όνειρο..γιατί θα το χει πλησιάσει ο βελτιωμένος σου και ευτυχισμένος σου εαυτός...

Aλλοίμονο αν βλέπεις όλες τις μέρες ίδιες που έρχονται..είναι σχεδόν και βέβαιο πως θες να ''τυφλωθείς''.. Μπροστά σου ξετυλίγεται ένα καινούριο ..διαφορετικό..ίσως ξεχωριστό διήμερο ανάπαυσης..και αυτό το θαύμα να το ψάξεις στα απλά μέσα μπορείς..

Κείμενο - Σοφία Θεοδοσιάδη.
.............................................................................................................



 

Ονειρομάγια Χρήστος Θηβαίος - Αργύρης Λούλατζης

.............................................................................................................. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου