1 Απριλίου 2019

KURSK - TRAILER (GREEK SUBS)


Στις 12 Αυγούστου 2000, και ύστερα από δύο εκρήξεις στο εσωτερικό του, το ρώσικο πυρηνικό υποβρύχιο «Κουρσκ», το οποίο συμμετείχε σε μια ευρείας κλίμακας άσκηση του Βόρειου Στόλου, βυθίστηκε αιφνιδιαστικά στη θάλασσα του Μπάρεντς. Παρ’ όλα αυτά, από τα 118 μέλη του πληρώματος 23 κατάφεραν να επιζήσουν και απομονώθηκαν σε ένα στεγανό διαμέρισμα του υποβρυχίου, το οποίο προσάραξε σε βάθος 108 μέτρων. 

 Η ταινία περιγράφει τον αγώνα τους να κρατηθούν ζωντανοί και την προσπάθεια απεγκλωβισμού τους, η οποία ξεκίνησε με απελπιστικά αργούς ρυθμούς λόγω του γραφειοκρατικού σκεπτικισμού των ρωσικών αρχών. (οι Ρώσοι αρνήθηκαν πεισματικά κάθε ανάμειξη των πρόθυμων Βρετανών, Νορβηγών και Αμερικανών).

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Μια ταινία που θα προβληματίσει τον θεατή..θα τον γεμίσει ερωτηματικά για την αξία της ανθρώπινης ζωής..Μια ταινία που πέραν της λογικής εξήγησης κάποιων αποφάσεων..θα 'ρθει κόντρα με το συναίσθημα της έννοιας ΑΝΘΡΩΠΟς...Δεν είναι μια ταινία που προσπαθεί να ενσπείρει Ρωσοφοβία....μα κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους..Η πολιτική κάθε κράτους είναι σκληρή και ανελέητη..και τα κρατικά μυστικά σεβαστά..μα όταν ξεγυμνώνονται από το ανθρώπινο πρόσωπο καταντούν απάνθρωπα...με γέμισε ερωτηματικά..
 Η μουσική ανωτέρου επιπέδου με ανέβασε ..με μετέφερε πολύ ψηλά..εκεί που ζητούν δικαίωση οι νεκροί του kursk....
Mην τη χάσετε..κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη στους κινηματογράφους..ή κατεβάστε την..αξίζει κυριολεκτικά τον κόπο...Με άγγιξε βαθιά...
η φίλη σας Σοφία..
......................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου