30 Μαΐου 2016

<< Η Μνημοσύνη η Θεά.. με επισκέφτηκε >> - της Σοφίας Θεοδοσιάδη.

Ήτανε λέει μια φορά εκεί στη χώρα της Μυθολογίας, μια κόρη της Γαίας και του Ουρανού πανέμορφη.. η Θεά η Μνημοσύνη, και λένε ακόμα και σήμερα πως ήτανε η προσωποποίηση της μνήμης..και ο Δίας ..που ποτέ του δεν άφηνε καμμιά καλή γυνή να του ξεφύγει..μαζί της λοιπόν εκοιμήθηκε και γέννησε εννέα κόρες έμορφες, χαρίσματα γεμάτες...Τις εννέα Μούσες γέννησε, κι όλες μια και μια στις χάρες τους ήταν πλημμυρισμένες..κι έχουν μεγάλη σημασία τα χαρίσματα αυτά μέσα στο νου του ανθρώπου.

 Η ιστορία είναι τις περισσότερες φορές σκληρή και αντικειμενική κι άλλοτε πάλι όχι...μα η Μνημοσύνη η Θεά ...επίσκεψη στο νου μας σαν θα κάνει...σε προβληματισμούς μας οδηγεί...των πανηγυρισμών τις μέρες..Σαν σήμερα ...που γέμισαν ζητωκραυγές οι οθόνες στα Μ.Μ.Ε και στου διαδικτύου τις οθόνες,για ήρωες και ανάλογες αυτών πράξεις ανδρείας....εγώ απλά και ταπεινά θε να σταθώ...εις των ''συμβολισμών'' τις πράξεις.Γιατί μια τέτοια ήτανε και η συμβολική αυτή ενέργεια ..του Γλέζου του Μανώλη..που σαν νέος ορμητικός και φλογερός ,ετόλμησε το σύνθημα της αντίστασης να δώσει..

Και ναι.. ετόλμησε και εκατέβασε από την Ακρόπολη τη σημαία των << Ναζί >> ..των Γερμανών  που να κατέχουν ήθελαν τη χώρα...την Ελληνική.Στέκομαι με σκέψη και με σεβασμό στους εκάστοτε συμβολισμούς που οι εποχές γεννούνε.Ποτέ δεν είναι τυχαίοι οι ''συμβολισμοί''.Απόρροια και ωρίμανση μιας ανυπόφορης κατάστασης είναι.. τη δεδομένη ώρα και στιγμή οι συμβολικές οι πράξεις.Είναι πράξεις που εμφανίζονται όχι πολύ συχνά,γιατί οι καταστάσεις είναι που αργούν, τις συνειδήσεις των λαών ευθύς να αφυπνίσουν...Είναι απαραίτητο για να συμβούν αυτές,ομαδική ωρίμανση ..να αναζητηθεί...εντός...για να μπορέσει νάχει αντίκτυπο στα μάτια των πολλών.

Ναι.. σήμερα χωρίς ζητωκραυγές ..με σεβασμό και πρέπουσα εκτίμηση στα πρόσωπα, που τους ''συμβολισμούς'' τολμούν...σαν πράξεις να μας καταθέτουν..κι εγώ οφείλω να σταθώ έτσι απλά σκεπτόμενη...και επειδή η Μνημοσύνη η Θεά επίσκεψη και ''βίζιτα'' σοβαρή αποφάσισε πρωί- πρωί για να μου κάνει...κι εκείνη με οδήγησε ,να σας ομολογήσω..πως ποτέ μου δεν επίστεψα στην ισοπέδωση προσώπων και ιδεών.. 

<< Οι οδοστρωτήρες >> είναι για να ασφαλτοστρώνουνε τους δρόμους των κρατών...και όχι ...μα ποτέ...τους δρόμους τους φαρδείς..αυτών των συνειδήσεων.Τολμώ λοιπόν και σήμερα να πω,από τα λίγα αυτά που πέσαν στη δική μου την αντίληψη,πως κάποιοι άνθρωποι είναι άξιοι θαυμασμού,γιατί έχουνε στάση ζωής και άποψη πλήρως εναρμονισμένες με τις ιδέες τους και συνεχώς...

Πολλά τα χρόνια στη Βουλή του Γλέζου του Μανώλη...μα καθώς διαβάζω στο πόθεν έσχες του πλούσιος ποτέ του δε δηλώνει...Γιατί ήταν και είναι ''πλούσιος'' πολύ,γιατί το μεγαλύτερο το μέρος των χρημάτων του σε σχολεία και έργα για τον τόπο του ,αυτός το διαθέτει...Νιώθω όμορφα που γύρω μου υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ,που έχουνε τον <<λόγο της τιμής>> τους..Όμορφα πάλι με ταξίδεψε και σήμερα η Θεά μου η Μνημοσύνη...Τη μέρα τούτη δεν θα την αφήσω να μου πει...για τους ''συμβολιστές'' εκείνου- κάποιου του Πολυτεχνείου...που εξαργύρωσαν με βαλάντια χρυσά...τις πράξεις τις συμβολικές τους...

 Η ''Μνημοσύνη'' με επισκέφτηκε - Σοφία Θεοδοσιάδη.
.............................................................................................................. 


Τη Ρωμιοσύνη Μην Την Κλαις - Μαρία Δημητριάδη 

..............................................................................................................




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου